Add@Me Trivial Quiz Game Instrucțiuni de joc

 

 Stăpânește-ți abilitățile și află cât de multe știi despre persoanele cu dizabilități!

 Bine ai venit în lumea persoanelor cu dizabilitati. Te invităm să parcurgi un joc trivial interesant în care îți vei putea testa cunoștințele. Ușor și plăcut, jocul ți se adresează chiar dacă ești de părere că nu ști nimic despre persoanele cu dizabilități. Intră pur și simplu pe platforma trivial.ambassadorsofdiversity.eu și dă-i drumul, șansa este a ta!

 Despre joc

Acesta este un joc trivial bazat pe chestionare. Se adresează oricărei persoane capabile să citească și să dea click. Sarcina ta este să selectezi răspunsurile corecte, dar nu te teme. Dacă pierzi un joc, vei avea o altă șansă până când vei obține o insignă. Cu cât ai mai multe, cu atât ești mai profesionist!

Dacă începi să joci un joc, poți alege una dintre cele șase categorii. Apoi vei primi 10 întrebări aleatorii cu alegere multiplă. Nu uita că doar un singur răspuns este corect, așa că ai grijă și ia decizia corectă. După ce treci prin setul de întrebări, vei vedea rezultatele, iar dacă scorul tău este de cinci sau mai mare, vei primi o insignă. Încearcă să colectezi cât mai multe insigne și concurează cu ceilalți!

Cum să devii jucător

Indiferent de momentul în care ai aflat despre joc, ți s-a oferit o șansă care merită o insignă. Trebuie doar să accesezi ambasadorsofdiversity.eu și să urmezi instrucțiunile. Nu ar trebui să ai probleme, deoarece credem că ești un utilizator inteligent de tehnologie, dar unele informații ar putea fi de mare importanță pentru tine. Așadar, după ce ai intrat pe site, crează-ți un cont și dă clic pe linkul de activare livrat pe adresa ta de e-mail. Odată ce contul tău este activ, poți începe să te joci pentru a-ți testa cunoștințele legate de handicap. Pur și simplu alege una dintre cele șase categorii, marchează-ți răspunsurile și verifică dacă ești un maestru. Dacă ceva nu a mers bine, nu renunța, ți se oferă o altă șansă. Poți juca de câte ori dorești, iar scorurile tale sunt înregistrate.

Pentru cine este acest Joc?

Este pentru tine și pentru colegii tăi. Poți juca singur, dar poți face și o echipă și unul dintre voi face testele cu sprijinul vostru valoros. Poți să îți petreci timpul liber distrându-te și învățând în același timp, iar dacă ești profesor încurajează-ți elevii să se joace. Încearcă și învață despre persoanele cu dizabilități care fac parte din societate!

Rezumând

Acest joc este foarte util fie în divertisment, fie în educație. Îți poate verifica cunoștințele sau poate fi pur și simplu un fel de activitate de relaxare. Îl poți juca singur, cu prietenii, dar îl poți folosi și la atelierele de lucru despre dizabilități ca o introducere, o pauză între sesiuni sau la final, pentru a verifica cunoștințele dobândite în timpul atelierului.

Participanții se pot juca pe cont propriu, dar îi poți împărți și în grupuri mici. Fiecare grup alege o persoană care va marca răspunsurile pe care le decide grupul.

Pentru a te juca, ai nevoie doar de cont, un pic de timp (minim 20 de minute), bunăvoință și un smartphone sau un calculator. Participanții își pot verifica cunoștințele, pot concura și pot experimenta o muncă în echipă. Jocul poate fi, de asemenea, foarte util la școală, în timpul lecțiilor și atelierelor de lucru despre dizabilități, toleranță și discriminare, sau la alte lecții (muzică, artă, educație fizică).

Cum să începi să joci?

Ai nevoie de un cont. Pentru a-l crea, urmează pașii următori:

·         Dă clic aici pentru a te înregistra pe platformă;

·         Completează toate câmpurile de editare pe un site (login, parolă, nume, prenume, oraș), apoi selectează o țară și dă clic pe butonul "Creați un cont nou";

·         Vei primi un e-mail cu un link de activare. Dă clic pe link și conectează-te.

Înainte de a începe să te joci, poți face mai întâi câteva modificări în profilul tău (adaugă o fotografie de profil, un fișier audio sau video, scrie mai multe despre tine). Poți seta preferințele în meniu. Dacă dorești să începi deja să joci, alege unul dintre testele din lista de la rubrica "Teste". Pentru a te înscrie la quiz nu ai nevoie de nici un cod – trebuie doar să dai clic pe butonul de sub introducerea quizului. Pentru a juca, dă clic pe butonul "Attempt quiz" (Încercați testul), urmând mai apoi să răspunzi la întrebări. Selectează unul dintre cele trei butoane cu răspunsul corect, iar apoi dă clic pe butonul "Next" (Următorul) pentru a trece la următoarea întrebare.

După ce ați răspuns la zece întrebări, veți termina testul, cu excepția testului "Master of Diversity", care are 12 întrebări. După terminarea testului îți poți verifica răspunsurile și te poți întoarce la test pentru a-l îmbunătăți sau pentru a vă salva răspunsurile. Mai apoi, vei primi un feedback, pe baza căruia vei afla acum câte răspunsuri corecte ai și care sunt greșite. Poți relua un test, însă e de menționat faptul că întrebările apar în mod aleatoriu.

Distracție plăcută și mult noroc!

 

Câteva sugestii practice, cum să folosești acest joc în timpul atelierelor sau lecțiilor?

Există șase categorii de ales (plus categoria bonus, care este un amestec al acestora):

·         Cunoștințe despre dizabilități;

·         Alfabetul Braille;

·         Sporturi;

·         Artă și muzică;

·         Istorie;

·         Tehnologii asistive.

Acestea pot fi utilizate ca activitate de conștientizare sau ca teste de verificare a cunoștințelor și pentru a face lecția sau atelierul de lucru mai interesant.

Poți utiliza chestionarele la sfârșitul lecției pentru a verifica cunoștințele elevilor, pentru a face trecerea dintre două capitole sau pentru a lua pur și simplu o pauză.

Poți aloca pentru acest joc un interval de timp de aproximativ 20 de minute până la o oră sau chiar mai mult - în funcție de nevoile și posibilitățile tale.

Pentru un atelier de lucru, poți explora întrebările dintr-o singură categorie, o parte dintre ele sau chiar toate, în funcție de ceea ce se potrivește nevoilor tematice actuale sau de limita de timp disponibilă, etc.

De asemenea, este disponibil un test trivial special, și anume "Maestrul diversității", care include 12 întrebări aleatorii, câte 2 pentru fiecare categorie menționată mai sus. Dacă treci de acest test, vei primi insigna "Maestrul diversității"!

În funcție de mărimea grupului, poți împărți participanții în echipe (numărul de participanți dintr-un grup poate varia, minimul fiind de două persoane).

Poți folosi acest lucru pentru a crea o competiție între grupuri - aceasta va face jocul mai viu și mai interesant.

Fiecare echipă trebuie să joace pe un singur dispozitiv, cu un singur cont de e-mail.

Urmează linkurile de mai jos pentru a începe să joci acum!